неделя, 23 ноември 2008 г.

ХАН КРУМ И ПРОСЯЦИТЕ


Хан Крум е разшавал старите си кокали. Обръща се в гроба си и псуе на старобългарски византийското шмекере Илия Илиев, който “изкова” историческо решение. Комисията по финанси и бюджет на Столичния общински съвет се събра в палата си и гласува промяна, с която разрешава просията на обществени места в старопрестолната ни столица Сердика (новопрестолно София). Освен, че просяците търсят подеяния на улицата, те като римско, лакомо вълче “цоцат” и от бюджета на държавата от социални помощи.

“Он що проси с жълтици го даряваме, провиква се Крум през вековете, но видим ли го пак да моли - с меч посичаме ръцете.” Ала политик съвременник, загледан во светлото будеще на народа ни, затвори на хана вовеки устата: “Днес живеем в условията на демокрация и твоите избиратели Хане, не са били днешните просяци и цигани.”

…Просяците от императорските столици и градове Рим и Милано чуха и разнесоха мълвата. Сам цар Киро, достоен наследник на древните ни царе, оглави великото преселение на “темните” народи. Те вземат катуните и дрипите си и идват в демократична, Велика Булгария!

Няма коментари: