четвъртък, 5 февруари 2009 г.

ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ НА EMMIS INTERNATIONAL БАРБАРА БРИЛ СЕ СРЕЩНА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СЕМ

СЕМ проведе среща с вицепрезидента на Emmis International Барбара Брил и Eлена Кискинова, която е Управляващ директор на веригата за България. Основният акцент падна върху необходимостта от корегулация. Понятие, което медийните регулатори в Европа се стремят да практикуват, загърбвайки репресивния модел на поведение. Диалогът между неправителствения сектор, регулатора, и отделните медии е в основата на тази концепция на превенция. Вместо СЕМ например да издава непрекъснато наказателни постановления, той играе ролята на съветник и поучава медиите как да постъпят в дадената ситуация, какво да променят в програмната си концепция и съдържание.

Барбара Брил и Елена Кискинова изразиха задоволство от активния диалог, който СЕМ осъществява с тях и АБРО. Председателят на СЕМ доц. Маргарита Пешева изтъкна, че засега регулаторът няма противоречия с Еmmis и работят в разбирателство и синхрон. От своя страна, от ркомпанията заявиха амбицията си да превърнат Star FM и радио Fresh в общественозначими медии, каквото е FM+ в момента, според Барбара Брил.

Планове за разширение от американската компания засега нямат. Особено на фона на финансовата криза и значителното намаляване в броя и цените на рекламите, което Брил отчете като проблем. Тя припомни и провалените опити за закупуването на радио “Мила”.

Както знаете, тази седмица групата, собственик на Радио FM+, Fresh STAR FM, изкупи всички акции на Радио Fresh. Това се случи след като изпълнителният директор и притежател на по-малкия дял акции Христин Стрижлев подписа договор за продажбата им.

Заедно с Радио FM+, Fresh и STAR FM в България, Emmis International притежава и управлява радиостанции в Белгия, Словакия и Унгария.

Няма коментари: